Pisa Üniversitesi İle Erasmus Anlaşması

Pisa Üniversitesi İle Erasmus Anlaşması

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Avrupa’nın seçkin üniversiteleriyle yaptığı ikili anlaşmalara bir yenisini daha ekledi. Üniversitemiz, Erasmus+ kapsamında İtalya’nın prestijli üniversitelerinden Pisa Üniversitesiyle Erasmus anlaşması yaptı. Anlaşmaya göre önümüzdeki yıldan itibaren Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden iki lisans veya yüksek lisans öğrencimiz Pisa Üniversitesi'nde eğitim görebilecekler.

Avrupa Komisyonu öğrencilerimize akademik çalışmalarını İtalya’da sürdürdükleri dönem boyunca aylık 500€ luk bir hibe sağlamaktadır.

Üniversite hakkında detaylı bilgi için; www.unipi.it

İtalya’nın en iyi üniversitelerinden biri olan University of Pisa, dünyadaki en eski üniversitelerinden biri olup temelleri 1343 yılında atılmıştır. Birçok nobel ödüllü mezununun yanı sıra tarihin en ünlü matematikçilerinden Galileo Galilei Pisa’da doğmuş, büyümüş ve University of Pisa’da okuyarak, 1589 yılında profesör olmuştur. Pisa Kuzey İtalya’daki Toskana bölgesinde ayni ismi tasıyan Pisa ili merkezi olan bir şehirdir.

Ünlü Eğik Pisa Kulesi ve icinde Pisa Katedrali ve vaftizhanesi ile birlikte bulunduğu “Piazza del Duomo” bölgesi 1987'den itibaren UNESCO Dünya Mirasları listesine alınmıştır.

Görüntülenme: 796 Yayınlanma Tarihi: 26 Ekim 2017