Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Lisans Programı (İngilizce)

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans (Bachelor of Arts/BA) ve Yüksek Lisans (Master of Arts/MA)programları mevcuttur. Lisans programı 5 temel alt çalışma alanlarından oluşmaktadır: Karşılaştırmalı Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Teorisi, Siyaset Sosyolojisi ve Türk Siyaseti. Bunun yanında, öğrencilerin 4. eğitim yarı-yılı bitiminden önce ilgili alanda uzmanlaşmak üzere bölgesel modül’lerden birisini seçmesi gerekmektedir. Bu alanlar: (1) Orta Doğu, (2) Avrupa Birliği, (3) Avrasya ve Türki Cumhuriyetler, ve (4) Balkanlar’dır.

Bu küresel ve bölgesel derinlik ile program mezunlarımız yurt içi ve yurt dışında hem özel sektörde hem de kamuda kariyer fırsatları elde edebileceklerdir. Örneğin, uluslararası örgütlere bağlı enstitüler, Dış İşleri Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Üniversiteler, Medya, ve çeşitli özel şirketler.

Lisans programı eğitim dili tamamıyla İngilizce olduğundan ve öğrencilerin ortanın üstü (B2 upper intermediate Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı)seviyede olması gerekmektedir. Bölümde öğrenime başlamak isteyen öğrencilerin üniversitemizin Hazırlık Birimi’nin yılda üç kez düzenlenen sınavlarda İngilizce yeterliliklerini kanıtlamaları gerekmektedir.

Lisans programı müfredatı şöyledir: