Avrupa Günü Etkinlikleri Çerçevesinde Türkiye-AB İlişkileri Konferansı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Birliği Bölgesel Modülü koordinatörlüğünde düzenlenen Avrupa Günü’ne katıldılar. Büyükelçi Berger Avrupa Birliği tarihi ve bu tarih içerisinde Türkiye-AB ilişkilerinden ve gelecekte neler olabileceğinden bahsetti. Erasmus Anlaşması’nın önemine de değinerek bu anlaşmanın gençler arasında işbirliğini arttırma potansiyeline de değindi. Bakan Yardımcısı Kaymakcı da öğrencilerle gerçekleştirdiği anketin sonuçları üzerine konuşarak Avrupa Birliği üyeliğinin Türk dış politikasının en önemli hedefi olduğunu ve kamuoyunun da yüksek desteğiyle zorlukların aşılacağına inandığını söyledi.

Görüntülenme: 884 Yayınlanma Tarihi: 7 Mayıs 2019